Georges-Louis Bouchez (MR): “Als liberaal moet je dezelfde regels toepassen voor iedereen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Georges-Louis Bouchez (MR): “Als liberaal moet je dezelfde regels toepassen voor iedereen.” © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo NewsINTERVIEW. Georges-Louis Bouchez: “Als ik het bilan van de linkse partijen zie in de grote Waalse steden, denk ik: ‘Wie moet zich hier schamen? Pas moi”

“Wie wil werken, is toch niet verplicht om voor de staat te werken?” Na zijn strijd voor een neutrale overheid en het ontslag van regeringscommissaris Ihsane Haouach - nota bene de zus van zijn eigen woordvoerster - loopt MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zich warm voor de confrontatie van het najaar. Dan buigt de regering zich over de hervorming van de arbeidsmarkt, de pensioenen en de kernuitstap. “Het riskeert ambiance te worden!”

63 reacties

 • guido Bervoets

  5 dagen geleden
  De 'Belgische ziekte' zijn de Vlaamse nationalisten en die 'Waalse nachtmerrie' is framing, marketing en het scheppen van een vijandsbeeld waar nationalistisch populistisch rechts hun enige bestaanswaarde kunnen putten.
 • Bob De Visser

  5 dagen geleden
  Ik heb me vele jaren geleden door eenzelfde vlotte liberale praatjesmaker laten vangen met te denken dat die man ons van de Waalse linkse nachtmerrie , “ de Belgische ziekte “ zou verlossen . Bleek dat hij in zijn 2de legislatuur als premier meer geliefd was in Wallonië dan in zijn eigen taal-regio . Geen man van zijn woord dus . Voorlopig heeft Bouchet het voordeel van de twijfel , maar met zij mondmasker scoort de man alvast niet in Vlaanderen .
 • Regis Desmet

  5 dagen geleden
  Moest ik bij federale verkiezingen kunnen stemmen op de MR dan deed ik, als liberaal, dit onmiddellijk, maar ik kan nu niet op liberalen stemmen omdat ik op verraders niet stem, los van hoe ze de Vlaamse kiezer verloochende, er is nog altijd t verraad van Verhofstadt destijds met De Gucht voor een jobke in de EU en nu onlangs hetzelfde schandaal met Mathias Declerq en Eeckhout voor een burgemeester sjerp in Gent, ze zouden iedereen verraden voor eigen belang, maar zonder de MR zijn ze niets
 • guido Bervoets

  5 dagen geleden
  Er is een wet die op bepaalde plaatsen en voor bepaalde functies een hoofddoek of andere levensbeschouwelijke symbolen verbiedt. En die wet is duidelijk. Regeringssecretarissen en andere functionarissen van de overheid die niet in rechtstreeks contact komen met de bevolking vallen daar niet onder. Als die wet niet voldoet moet men die via het parlement laten wijzigen. Dit hoort niet thuis in de media want dat wordt het een politiek spelletje en populisme.
 • vanfleteren diederik

  6 dagen geleden
  GLB is bizar genoeg de enige in de regering die de meerderheid van de Vlamingen beschermt tegen de waanzin van een linkse minderheid.