De gsm-mast in het Limburgse Pelt die zaterdagavond in brand werd gestoken, was niet met 5G-technologie uitgerust. Toch wijzen gelijkaardige brandstichtingen in het buitenland in de richting van anti-5G-activisten die volgens experts de bal grondig misslaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De gsm-mast in het Limburgse Pelt die zaterdagavond in brand werd gestoken, was niet met 5G-technologie uitgerust. Toch wijzen gelijkaardige brandstichtingen in het buitenland in de richting van anti-5G-activisten die volgens experts de bal grondig misslaan. © rv


“5G schadelijk? Geen enkele studie toont dat aan”

Nadat in Nederland en het Verenigd Koninkrijk recent zendmasten voor het 5G-netwerk aan brandstichters ten prooi vielen, werd het voorbije weekend ook in het Limburgse Pelt een gsm-mast in brand gestoken. Het vermoeden is groot dat de daders in de hoek zitten van aanhangers van complottheoriën die stellen dat 5G de gezondheid en het milieu zou schaden en zelfs de verspreiding van het coronavirus in de hand zou werken. “Maar 5G zorgt voor quasi evenveel straling als de wifi die je thuis hebt, de stralingsfrequentie van zichtbaar licht is zelfs hoger dan wat masten voor 5G uitzenden. Alle bestaande kwalitatieve studies besluiten dat 5G binnen de huidige normen geen noemenswaardig effect heeft op de mens”, stellen experts.

 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”