Boze passagiers laten spoor van vernieling achter

REUTERS
Passagiers hebben een spoor van vernieling achtergelaten op de luchthaven in Jakarta. De lange wachttijden werkten duidelijk op hun zenuwen. Ruiten werden er aan diggelen gegooid en een aantal reizigers liepen het tarmac op. De oorzaak van alle ellende was het schrappen van zestien vluchten door Lion Air na problemen met drie toestellen van de maatschappij, meldt The Jakarta Globe.

Duizenden passagiers moesten tot 24 uur wachten op hun vlucht en dat zonder veel informatie. Een deel van reizigers die niet konden vertrekken, kregen hun geld terug maar Lion Air had niet genoeg cash om alle getroffen passagiers te vergoeden. Bovendien waren de banken gesloten omwille van Chinees Nieuwjaar.

Toen Lion Air besloot om alle vluchten te cancelen, liep het uit de hand. Boze reizigers verhinderden passagiers van andere maatschappijen om op te stappen en ze koelden hun woede op spullen van Lion Air. Een aantal passagiers liep de tarmac op naar een toestel van de maatschappij. Een ander vliegtuig moest hierdoor uitwijken naar een andere terminal. Honderden agenten en militairen werden opgetrommeld om de orde te herstellen.