BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Bouchez krijgt vingertik uit eigen rangen: "Wij hebben Vivaldi gewild”

Waals minister Jean-Luc Crucke (MR) roept zijn partijvoorzitter Georges-Louis Bouchez tot de orde. Hij ergert zich aan de stijl en toon van Bouchez. Als je liberale boegbeelden als Alexander De Croo en Sophie Wilmès in de rangen hebt, moet je daar voluit achter gaan staan, in plaats van hen tegen te werken, zegt Crucke in De Standaard.

40 reacties

 • karel dillen

  2 maanden geleden
  Voor een regering met VB heeft het volk zeker niet gekozen, ze kunnen zelfs in Vlaanderen nog geen meerderheid vinden
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Voor de zoveelste keer: wat hebben de Belgen dan WEL verkozen ? Hierop krijg ik nooit antwoord !
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Bart De Wever deed dat ook constant toen hij en zijn partij in de Zweedse regering zaten want die wilde België liever onbestuurbaar doen lijken. Maar deze regering laat zich niet zo snel in de hoek drummen door één voorzitter die zelfs zijn partij niet mee heeft. Ik heb zelfs een donkerbruin vermoeden dat Bouchez zijn term niet gaat uitdoen. De Vlaamse nationalisten moeten nog niet te snel victorie kraaien.
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  De aap komt uit de mouw. De trado's -zowel links als rechts- hebben samen gespannen om N-VA uit de regering te houden. Daar hebben ze alles voor over gehad. Politiek van het zelfbehoud ten top.
 • anatole bettencourt

  2 maanden geleden
  Bouchez is een aandachtszoeker, zoveel is duidelijk maar je kan hem in deze geen ongelijk geven. Vlaamse liberalen stellen al lang niks meer voor, en toch bezetten ze buitenproportioneel veel posten.
 1. “Einde van hypervoorzitterschap”, Bouchez moet zich laten omringen door 10 wijzen

  “Einde van hypervoor­zit­ter­schap”, Bouchez moet zich laten omringen door 10 wijzen

  De parlementsleden van de MR zijn na een nachtelijke vergadering overeengekomen om het vertrouwen te behouden in hun partijvoorzitter, Georges-Louis Bouchez. De flamboyante dertiger zal zich moeten laten omringen door 10 topfiguren en ‘wijzen’ van de partij, de G11. Het debat in de parlementaire intergroep duurde meer dan vier uur en verliep bij momenten erg levendig. Pas rond half twee ‘s nachts waren de besprekingen afgelopen.