Bosbrand Saint-Tropez eist twee dodelijke slachtoffers

De brand die sinds maandag het hinterland van de mondaine Franse badplaats Saint-Tropez aan de Côte d'Azur teistert, is nog niet onder controle en woedde al over 7.000 hectare. Twee mensen zijn omgekomen, melden lokale autoriteiten van het departement Var. Zeker een van de slachtoffers is een man. Er zijn 24 mensen gewond geraakt. 

4 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  4 maanden geleden
  Bosbranden heeft niets te zien met klimaatopwarming maar alles met brandstichters. Niets meer en niets minder. Zouden de geitenwollensokken boeren er iets me te maken hebben er moet er maar eentje tussen zitten hé.
 • inge Vanhoecke

  4 maanden geleden
  Wind is precies wat gedraaid... Nu ook rook tot in salernes...
 • Jorgen De Grande

  4 maanden geleden
  Er is al een vloot vliegtuigen actief De wind is helemaal niet gaan liggen in het hinterland en de brand is nog niet onder controle. Wij zijn ter plaatse
 • willem merken

  4 maanden geleden
  Zou het niet aan Europa zijn om een vloot blusvliegtuigen in te zetten? Kunnen ze ook al nakijken wat de invloed van zeewater is op de plantengroei?
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 1. Duizenden mensen geëvacueerd en verschillende campings ontruimd in Zuid-Frankrijk door hevige bosbranden

  Duizenden mensen geëvacu­eerd en verschil­len­de campings ontruimd in Zuid-Frank­rijk door hevige bosbranden

  Frankrijk heeft 750 brandweerlieden ingezet om een grote bosbrand in de Var-regio in het zuiden van het land te bestrijden. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei maandagnacht op Twitter dat alles op alles wordt gezet om de bevolking in het gebied te beschermen. Enkele duizenden mensen, onder wie toeristen die op campings verblijven, zijn afgelopen nacht preventief geëvacueerd
 2. Al ruim 5.500 hectare verbrand aan Côte d’Azur, Franse president noemt bosbranden “verontrustend”

  Al ruim 5.500 hectare verbrand aan Côte d’Azur, Franse president noemt bosbranden “verontrus­tend”

  Duizenden inwoners en toeristen zijn geëvacueerd voor de oprukkende bosbranden in de Var-regio in Zuid-Frankrijk. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers gevallen door het vuur dat woedt boven de bekende toeristenstad Saint-Tropez, wel raakten zes brandweerlieden gewond. De Franse president Emmanuel Macron ging dinsdag zelf ter plaatse de brandweer een hart onder de riem steken. Hij noemde de branden aan de Côte d'Azur “verontrustend”.