Ook Londen is een lege stad geworden door de maatregelen tegen het coronavirus.
Volledig scherm
Ook Londen is een lege stad geworden door de maatregelen tegen het coronavirus. © Photo News

Boris Johnson geeft Britten huisarrest - Dodental in Italië stijgt minder snel - Nederland verbiedt alle samenkomsten tot 1 juni

Voor het eerst sinds de uitbraak van Covid-19 in ons land is een voorzichtige daling vastgesteld van het aantal bevestigde gevallen en ziekenhuisopnames in vergelijking met een dag eerder. “Dat is bemoedigend, maar de strijd is nog niet gestreden”, onderstreept viroloog Steven Van Gucht. “De komende weken worden zeker nog zwaar”, klinkt het. Wereldwijd zijn landen verwikkeld in een race tegen de klok om de snelle verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Nederland heeft alle bijeenkomsten tot 1 juni verboden en ook Groot-Brittannië gaat in lockdown. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

154 reacties

 • Erwin Van Roy

  1 jaar geleden
  Kristof verbeeck de mensen die nu door de Corona Economisch werkloos zijn geworden hebben daar niet om gevraagd ik denk dat die miljoen belgen liever blijven werken dan thuis te zitten. die nu nog kunnen werken die verliezen geen loon die hebben op het einde van de maand hun 100% loon. die economisch zijn die verliezen wel inkomen maar hun kosten blijven net als de werkende het zelfde.
 • Louis Benasque

  1 jaar geleden
  Beste lieven philips, sommigen kunnen geen internet veroorloven met hun laag inkomen of kunnen niet mee omgaan. Een krant is hier essentieel nietwaar ?
 • Philippe Vander Haeghen

  1 jaar geleden
  Ik hou er rekening mee dat er in de resterende maanden van 2020 niet veel "normaal " zal verlopen...
 • antonio locorotondo

  1 jaar geleden
  Beste Tim,als je veel naar TV gekeken hebt , dan zou je gehoord hebben dat de specialisten zeggen dat Italia op gebied van apparatuur de top zijn in Europa, en dat er veel dokters van hier bijscholing gaan volgen daar,dus voor dat ge Italia aanvalt, ga U eens eerst informeren
 • Rachel Cousse

  1 jaar geleden
  Het enige positieve dat we overhouden aan deze corona crisis is de veel schonere lucht.