Bonussen voor de refs?

Sébastien Delferière.
BELGA Sébastien Delferière.
De Pro League wil de arbitrage semiprofessionaliseren én denkt aan een bonussysteem voor "de scheidsrechter die de beste quotering scoort", zegt CEO Pierre François. "Gebruik het budget om effectief te professionaliseren", vindt topref Sébastien Delferière.

Op de bestuursvergadering van de Pro League stond maandagavond niet alleen een nieuw boetesysteem voor trainers die zich misdragen tijdens matchen op de agenda - het punt werd naar de bijeenkomst van 14 december verschoven - maar er werd ook gesproken over de semiprofessionalisering van de arbitrage in het betaald voetbal. Dat idee zit nog in de brainstormfase, maar CEO Pierre François opperde de mogelijkheid om de refs een vaste maandelijkse uitkering toe te kennen. Nu krijgt de hoofdref 1.900 bruto euro per match, zijn assistenten 650 euro en de vierde official 350 euro. François: "En misschien moeten we eens nadenken om de ref die op maandbasis de beste quotering scoort een bijkomende bonus te geven. Dat lijkt me een positievere benadering dan hen financieel te sanctioneren als ze zwaar in de fout gaan. Een boete voor blunderende scheidsrechters? Daar is absoluut geen sprake van."

Maar zit de arbitrage wel te wachten op zo'n bonussysteem? Lees het nu op HLN SPORT PLUS! Proef nu vier weken lang voor slechts twee euro!