Bondsvoorzitter: "Zwaar verlies voor Belgische wielersport"

PHOTO_NEWS
Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische wielerbond, reageert aangeslagen op het overlijden van ex-wereldkampioen Claude Criquielion.

"Mijn gedachten gaan in eerste instantie uit naar zijn familie en dichte vrienden", zegt Tom Van Damme. "Het overlijden van Criquielion is een zwaar verlies voor de Belgische wielersport. Claudy was een inspiratiebron voor velen, zowel voor jonge als meer ervaren renners. Ik herinner me natuurlijk zijn fantastische zeges tijdens het wereldkampioenschap in Spanje, het Belgisch kampioenschap en de Ronde van Vlaanderen. Hij streefde ook steeds naar het hoogst haalbare in de Waalse klassiekers. Criquielion was trouwens ook een van de betere ronderenners die ons land kende."

Aimabel man
"Natuurlijk zal hij steeds geassocieerd worden met het wereldkampioenschap van Ronse toen hij op weg leek dat te winnen maar in de afsluiting belandde. Daar werd nog maar eens duidelijk dat roem, glorie, pech en tegenslag heel dicht bij elkaar liggen. In de functie van sportdirecteur gaf hij daarna zijn ervaring door aan jonge renners. Daarna ging hij de politiek in. In die nieuwe functie was hij opnieuw zeer bedreven. Hij bleef als schepen van sport steeds de wielersport ondersteunen. Ik ontmoette hem toen meermaals. Het waren steeds leuke gesprekken. We verliezen een zeer aimabel man."