Bomalarm in Jozef II-straat is opgeheven: geen explosieven in wagen

Het bomalarm in de Brusselse Jozef II-straat is afgelopen. In een verdachte wagen die er eerder vandaag werd opgemerkt zijn geen explosieven aangetroffen.

Er was eerder vandag een verdachte wagen opgemerkt in de Jozef II-straat in Brussel, vlak bij het kruispunt met de Tweekerkenstraat. De ontmijningsdienst van het leger was ter plaatse en er was een kleine explosie te horen. Volgens getuigen heeft de wagen een Franse nummerplaat.

De ontmijningsdienst van het leger (DOVO) heeft het voertuig, een grijze Golf die fout geparkeerd staat, geopend, waarna er onder meer boorddocumenten en een reiskoffer uitgehaald zijn. Enkele dingen uit de auto werden gecontroleerd tot ontploffing gebracht. Tegen 14.15 uur
kwam de melding dat het vals alarm was.

Personeel in omliggende gebouwen werden gevraagd om weg te blijven van ramen en deuren. De werknemers mochten de gebouwen ook niet uit. Die veiligheidsmaatregelen werden ook rond 14.15 uur weer opgeheven.

De aanwezige politie zou 'zenuwachtig' geweest zijn, meldt Belga. Het gebeuren trok de aandacht van heel wat media en nieuwsgierige passanten.

BELGA