rv
Volledig scherm
© rv

Boek meer dan vijftig jaar te laat teruggebracht naar Schotse bibliotheek

De Schotse bibliotheek Paisley Central Library kreeg wel een heel verrassend pakketje: een anonieme zender had de bibliotheek een boek, twintig pond (23,50 euro) en een briefje opgestuurd. Op het briefje stonden excuses. De bibliotheek begreep al snel waarom: het boek “Indian Cookery” van Balbir Singh was meer dan vijftig jaar geleden uitgeleend.  

 1. Zelensky garandeert bescherming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: “Ze zullen beschaafd worden behandeld”
  Play

  Zelensky garandeert bescher­ming van Russen die zich overgeven aan Oekraïne: “Ze zullen beschaafd worden behandeld”

  Russische soldaten die zich overgeven aan Oekraïne zullen beschaafd worden behandeld, zo heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky verzekerd in een nachtelijke toespraak afgelopen weekend. Het Oekraïense staatshoofd richtte zich tot de Russen en riep hen nogmaals op te deserteren “in plaats van het risico te nemen om later als oorlogsmisdadiger te worden veroordeeld. Het is beter om je over te geven dan te sterven bij de Oekraïense wapenaanvallen.”
 2. Incident met Nord Stream 2: gaslek in Oostzee “gevaar” voor scheepvaart
  Update

  Incident met Nord Stream 2: gaslek in Oostzee “gevaar” voor scheep­vaart

  De Deense maritieme autoriteit heeft maandag een gaslek gemeld in de Oostzee, vlakbij de gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland. Eerder op de dag was al melding gemaakt van een drukverlies dat vastgesteld was in de pijplijn. De operator van de pijpleiding heeft ondertussen ook bevestigd dat er een lek is in de onderzeese leiding. Nord Stream 2 wordt niet voor gasimport gebruikt wegens de Russische inval in Oekraïne, maar de pijplijn is wel klaar en met gas gevuld.