Zwemparadijs Plopsaqua in Mechelen een stap dichterbij

Plopsaqua en Technopolis mogen samenwerken om een nieuw tropisch zwembad in Mechelen te bouwen.
Benny Proot / Bert Van Den Broucke Plopsaqua en Technopolis mogen samenwerken om een nieuw tropisch zwembad in Mechelen te bouwen.
De Vlaamse regering heeft vrijdag tijdens de superministerraad beslist dat Technopolis mag samenwerken met Plopsaqua. Dat betekent dat de realisatie van een subtropisch zwemparadijs in Mechelen een stap dichterbij komt. Dat staat zondag te lezen op de website van Gazet van Antwerpen.

Voor de bouw van een nieuw zwembad heeft het autonoom gemeentebestuur Sport Actief Mechelen (SAM) een tijdje geleden een marktvraag gelanceerd. "Er waren vier kandidaten. Een externe jury heeft Plopsaqua geselecteerd", zegt Walter Schroons (CD&V), schepen van Sport.

Samen met Plopsaqua wou de stad dat nieuwe zwembad graag bouwen op de terreinen van Technopolis in Mechelen-Zuid. Daarvoor was wel eerst groen licht nodig van de Vlaamse overheid, aangezien Vlaanderen eigenaar is van de gronden en ze in erfpacht heeft gegeven aan Technopolis.

Dankzij de beslissing van de Vlaamse regering kunnen Technopolis en Plopsaqua nu samenwerken om een nieuw zwembad te bouwen op de grond. "De raad van bestuur van Technopolis heeft nu de mogelijkheid om aan Plopsaqua een suberfpacht toe te kennen. Het staat ons vrij om daarover te beslissen", zegt Luc Van den Brande, voorzitter van de raad van bestuur van Technopolis.

"We kunnen nu dus bekijken aan welke voorwaarden moet worden voldaan om zo'n project mogelijk te maken. Ik denk bijvoorbeeld aan de mobiliteit die met de bouw van het zwembad en de uitbreiding van Technopolis een andere aanpak vraagt. Of aan het afsluiten van synergieën zoals we dat eerder met Zoo Planckendael hebben gedaan", legt Van den Brande uit. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Gerard Braeckmans

    Het land wordt blijkbaar één groot pretpark.

  • anna Vandenberg

    Brigitta Meskens, is er een studie gemaakt over de milieu impact of is dat niet prioritair aan goed gevoel van een kleine groep. Gaat iedereen met de fiets of openbaar vervoer komen. Gert Verhulst zal wel diesel kunnen betalen om met zijn jacht te varen. En de kleine man moet al een schuldgevoel hebben wanneer hij uitademend.

  • Brigitta Meskens

    Eindelijk een subtropisch zwembad in de buurt