Zweedse klimaatactivist Greta Thunberg komt volgende week mee betogen in Brussel

AFP
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg (16), die wereldwijd beroemd werd door elke week te spijbelen voor het klimaat, komt volgende week naar de Brusselse klimaatmars. Dat maakte Anuna De Wever van Youth for Climate vanmiddag bekend.

Volgende week zal de klimaatactie niet doorgaan in Namen, zoals eerst gecommuniceerd, maar opnieuw in Brussel. De reden daarvoor is een speciale gast: Greta Thunberg, de Zweedse tiener die de inspiratiebron vormt voor de Belgische klimaatspijbelaars, komt naar de betoging. 

“Uiteraard zijn we heel erg tevreden met haar komst”, reageert Anuna De Wever. “Zij ligt uiteindelijk aan de basis van de beweging. We hebben elkaar al een par keer via Skype gesproken en ze liet al weten dat ze heel dankbaar is dat we het protest in Europa hebben laten ontploffen”, vertelt Anuna De Wever.” 

Met de komst van Thunberg hoopt Youth for Climate opnieuw op een grote opkomst.

Het 16-jarige meisje werd wereldwijd beroemd door elke week te spijbelen voor een beter klimaat met een plakkaat voor het Zweedse parlement. Ze werd eerder uitgenodigd op het Wereld Economisch Forum waar ze de wereldleiders toesprak en pleitte voor een ambitieuzer klimaatbeleid.

De Wever en Thunberg zullen volgende week donderdag eerst naar het Europees Economisch en Sociaal Comité (EESC) trekken om er te speechen voor onder meer voorzitter Jean-Claude Juncker. Om 13 uur vertrekt de zevende klimaatmars aan het Noordstation.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dan Midden

  hoe geraakt ze hier en terug, bijkomend snap ik niet waarom ze niet naar school moet gaan

 • Floris Nijs

  Ze zal volgende week op VRT nogal opgehemeld worden.

 • Lea Van Heybeeck

  Ben wel benieuwd hoe ze naar hier gaat komen. Eind deze week begint de krokusvakantie ben ook benieuwd hoeveel kinderen er al vrijdag op de luchthaven zullen staan om te vertrekken! Wat een hypocrisie allemaal.

 • Peeters Freddy

  Oudere mensen onder ons moeten het voorbeeld geven en de verwarming afzetten, verplaatsingen doen met de gewone fiets of te voet. Vliegreizen zijn taboe. In het krokusvelof is het weer overvol in de luchthavens, zo hypocriet zijn we.

 • Eric De landtsheer

  Komt ze te voet?