Zwarte panter ontsnapt op parking van hotel in Brussel (en gelukkig al gevat)

Het dier ontsnapte uit zijn kooi en wandelde rustig rond op de parking van het Ibis Brussels Erasme hotel.
Politiezone Brussel-Zuid Het dier ontsnapte uit zijn kooi en wandelde rustig rond op de parking van het Ibis Brussels Erasme hotel.
Vanmorgen vroeg is op de parking van een Ibis-hotel in Anderlecht (Brussel) een zwarte panter ontsnapt. Het dier bleef gelukkig rustig en kon door de opgetrommelde hulpdiensten op de parking gehouden worden.

De Brusselse politie werd omstreeks 5.40 uur gebeld door gasten van het hotel. "Onze agenten stelden vast dat er écht een zwarte panter rondslenterde op de parking van het hotel", vertelt Marie Verbeke van de politiezone Brussel-Zuid. Daarop kwam ook de brandweer ter plaatse en de helikopter van de federale politie werd ingezet. "Er werd een dierenarts opgetrommeld, maar die moest van ver komen. De parking werd meteen afgesloten. Gelukkig bleef het dier kalm en konden we het op afstand houden."

"Omstreeks 7 uur daagde de eigenaar van het dier op", vervolgt Verbeke. "Hij kon het dier, dat getraind was, meteen bij zich roepen en weer opsluiten in zijn kooi." Hoe het dier kon ontsnappen, is voor de politie nog niet duidelijk. Er werden geen braaksporen gevonden aan de box waarin de panter was opgesloten.
De eigenaar verbleef in het hotel en is in ons land omdat er vandaag filmopnames plaatsvinden met de panter." De politie controleerde de eigenaar. Die beschikte over alle nodige documenten om het dier bij zich te hebben. 

HR
Het Hotel Ibis-Erasme langs de Lenniksebaan in Anderlecht.
Google Maps Het Hotel Ibis-Erasme langs de Lenniksebaan in Anderlecht.66 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pascal de bruycker

  " hij beschikte over alle documenten...", maar hij beschikte niet over genoeg verstand , want het dier is kunnen uitbreken . Schandalig ! Wat ams er toch mensen zouden aangevallen zijn ? Wie verleende die documenten en op basis van wat ? Die dieren moeten in hun natuurlijke omgeving blijven ! Alweer een voorbeeld van hoe lichtzinnig men hier omgaat met dierenwelzijn...

 • Yannik Samoy

  Christine Laevers, de zwarte panter leeft in Afrika en Zuid-Oost Azië. En de jaguar (ook een luipaard) leeft in de Zuid-Amerikaanse jungle.

 • Yannik Samoy

  Panters die kuddes aanvallen is een enorm probleem voor Afrikaanse boeren. Voor een kudde van 100 doden zij er 40 en eten er maar 2 op. De boeren in Afrika weten niet hoe ze dit probleem moeten aanpakken. (Ook te vinden op het net)

 • Yannik Samoy

  Christine Laevers, panters leven in Afrika en Zuid-Oost Azië. Gewoon Wiki raadplegen. Informeer alvorens je schrijft.

 • Yannik Samoy

  Christine Laevers en Christine van Hoye, bijvoorbeeld even googelen "14 dieren die doden voor niets" (in het Engels). Daar zal je zien dat ook een kat doodt voor niets.