Zware verkeershinder verwacht op Antwerpse ring door werken tijdens herfstvakantie

Photo News
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) waarschuwt dat er tijdens de herfstvakantie vermoedelijk zware verkeershinder zal zijn op de Antwerpse ring. Dat komt door werkzaamheden op de R1 ter hoogte van Deurne, die zes dagen en zeven nachten lang worden uitgevoerd.

Richting Nederland worden er vier rijstroken ingenomen. Het verkeer richting Nederland zal via tijdelijke doorsteken in de middenberm gedeeltelijk aan de kant van de rijrichting Antwerpen rijden.

Ernstige schade

De werken zijn volgens AWV nodig omdat er ernstige schade is vastgesteld aan de drie meest linkse rijstroken van de R1 richting Nederland. Een oppervlakkige herstelling zou dan ook niet volstaan. Het wegdek zal er over een strook van 15 meter tot op de fundering worden verwijderd en vervolgens vernieuwd. Eerder werden ook de drie meest rechtse rijstroken al op een soortgelijke manier aangepakt.


Hoewel de werken worden uitgevoerd in een verkeersluwe vakantieperiode, verwacht AWV toch stevige hinder. Het agentschap roept daarom op om tijdens de herfstvakantie de Antwerpse ring zo veel mogelijk te vermijden. (lees hieronder verder)

De werken op de R1 tijdens de herfstvakantie.
wegenenverkeer.be De werken op de R1 tijdens de herfstvakantie.

Richting Nederland zullen bestuurders maar drie rijstroken ter beschikking hebben: twee rijstroken op de binnenring via doorsteken in de middenberm en één rijstrook op de buitenring, waarop ook het verkeer van de E313 invoegt. Richting Gent zijn er eveneens maar drie rijstroken beschikbaar. De oprit Deurne zal tijdens de werken afgesloten worden, de afrit blijft er wel open. Ook de aansluitingen van en naar de E313 blijven steeds open.

Doorgaand verkeer van oost naar west en omgekeerd kiest volgens AWV best voor een omweg via Brussel. Van en naar Nederland is de R2 en de tolweg door de Liefkenshoektunnel een alternatief.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • martin dirickx

  Belgie een grote klucht geld macht en hubzucht

 • luc caels

  15 meter, das de moeite. En dan weer zoveel tijd nodig.

 • Suze Vanhaasdonck

  6 dagen nodig om de rijstroken over een afstand van 15 meter te herstellen? Wat gaan ze doen dan? Een brug bouwen?

 • etienne vijverman

  de vraag :wanneer zijn er geen moeilijk heden t'alle dagen wat ......