Zware verkeershinder van Antwerpen naar Nederland: E19 hele namiddag helemaal dicht, maar één rijstrook vrij op A12

Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.
Door een ongeval met een vrachtwagen op de E19 richting Nederland is de snelweg de hele namiddag afgesloten gebleven in Meer. Het verkeer moet er zeker een uur aanschuiven, bovendien raakte door een tweede ongeval de weg ook volledig versperd in Loenhout. Het Vlaams Verkeerscentrum raadde bestuurders eerst aan om via de A12 naar Rotterdam te rijden, maar ook daar gebeurden twee ongevallen ter hoogte van Bergen-op-Zoom.  

"Daardoor is er geen waardig alternatief, op beide routes naar Nederland is het momenteel moeilijk", zei Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum. "De E19 is volledig versperd, op de A12 is er nog een doorgang maar die is beperkt, en daar is het dus aanschuiven." Pas rond 18 uur werd de snelweg in Meer weer vrijgegeven.

Het ongeval op de E19 gebeurde net over de Nederlandse grens. Het verkeer moest via Zundert of Meerle naar Nederland rijden. Volgens de Nederlandse lokale nieuwszender Omroep Brabant botste bij het ongeval een bestelbus op een vrachtwagen bij knooppunt Galder. Daarbij vielen vier gewonden. De vrachtwagen vervoerde melk en liep een lek op door de botsing.

Nieuw ongeval met drie vrachtwagens

In de file aan de Belgische kant van de grens gebeurde er rond 15.30 uur bovendien nog een nieuw ongeval ter hoogte van Loenhout. Drie vrachtwagens en een bestelwagen reden er op elkaar in. Ook daar was de weg volledig versperd. Er zou enkel materiële schade zijn, maar de verkeershinder was groot. 

De Roeck

Kettingbotsing op A12

Bij Bergen-op-Zoom gebeurden op de A12 dan weer een ongeval met twee vrachtwagens en een kettingbotsing, waardoor de weg ook daar grotendeels versperd raakte. Inmiddels is de weg daar weer vrijgemaakt en kan het verkeer weer op gang komen. Er is echter flink wat file opgebouwd, en voorlopig moet je er nog steeds aanschuiven. "Als je naar Nederland moet, is het beter te wachten tot de druk op de A12 is afgenomen, om dan via die weg te gaan", raadt Bruyninckx aan. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Benny Deridder

  Aan diegenen die constant kritiek hebben op de politiek ipv zelf overal voor alles de wagen willen nemen in propvolle wegen : dat de politici de kostprijs van brandstof verveelvoudigen. Pas als de Vlaming in zijn portemonnee wordt geraakt, denkt hijzelf pas aan alternatieven.

 • Roel Hendrickx

  Mij geen probleem dankzij mijn epilepsie en dus geen auto of rijbewijs exclusief wel een fiets of te voet vanuit Leuven stad.

 • Carla Van Geel

  Wanneer gaan de ogen eens open gaan en wordt het vrachtwagenverkeer aangepakt. Altijd maar personenwagens viseren en fietsen promoten daar waar het wegennetwerk meer en meer ingenomen wordt door mastodonten. Mobiliteit is een ramp omdat er niets gedaan werd sinds tientallen jaren. Waar gaat het geld daarvoor naartoe?

 • bruno vermeire

  Geen probleem, NVA lost dit even op !!!!

 • Michael Bigot

  Helaas zit het Smartphonedinges en spelen met andere rommel aan boord er voor veel tussen bij dit soort ongevallen. Tegenwoordig rijden op een tweevaksweg is al een zwaar risico, omdat je teveel bestuurders ziet afwijken van hun rijvak.....