Zware ochtendspits rond Antwerpen: meer dan uur file door twee ongevallen aan Kennedytunnel

(Archieffoto)
Kristof Pieters (Archieffoto)
Twee ongevallen aan de Kennedytunnel veroorzaken veel verkeershinder in Antwerpen. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum moeten bestuurders op de Antwerpse ring richting Gent en op de E313 vanuit de Kempen en Limburg rekening houden met files van meer dan een uur. De Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt.

Op de Antwerpse ring richting Gent vlak voor de Kennedytunnel botsten twee bestelwagens op elkaar, waardoor er een tijdlang maar een rijstrook meer vrij was. In de Kennedytunnel zelf reden een vrachtwagen en auto op elkaar in. Ook daar was tijdelijk maar één rijstrook beschikbaar. 

Hoewel beide bestelwagens inmiddels van de baan zijn gehaald en ook de Kennedytunnel weer is vrijgemaakt, blijft het toch lang aanschuiven. De Kenndytunnel is het meest verzadigde stuk regio Antwerpen, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. Het verkeer is er nagenoeg stilgevallen. 

Zowel op de Antwerpse ring richting Gent als op de E313 vanuit de Kempen moeten bestuurders rekening houden met files van meer dan een uur.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karina Verhelst

    Gisteren ook gepasseerd , tussen die camions rijden is Russische roulette spelen

  • Ceriel Devos

    In 1989 brachten de strangers al een uitstekend nummer uit over de Kennedy tunnel en bijhorend file leed, nu, 30 jaar later is er nog steeds helemaal niks veranderd. Dat is politieke onwil. De Kennedy tunnel ligt er nog steeds bij zoals in 1969 toen hij geopend werd, ondertussen 50 jaar geleden !

  • Jan Van Gent

    Stel u voor dat gans die ring een tunnel is wat voor problemen gaat dat dan geven. Waar halen ze het uit om daar zoveel geld tegen te gooien om dan nog zoveel extra problemen en risico's te gaan creëren . Groene Politiekers …..