Zware ochtendspits: 1,5 uur aanschuiven op E40 in Bertem richting Brussel

verkeerscentrum
Op de E40 in Bertem was het richting Brussel anderhalf uur aanschuiven. Ook op de E314, die daar uitgeeft op de E40, was het meer dan een uur aanschuiven. Dat meldt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum. In Bertem is intussen de weg weer volledig open richting Brussel, maar hou nog rekening met lange files én fikse verliestijden op de E40 en de E314.

"Op onze camera's zagen we voor zonsopgang wel dat het verkeer als het ware moest slalommen tussen de auto's die betrokken waren bij het ongeval", zegt Bruyninckx.

In volle ochtendspits veroorzaakt een ongeval op zo'n drukke plek dus heel wat file. Het Verkeerscentrum raadt het verkeer op lange afstand aan om te rijden: van Hasselt naar Gent via Antwerpen, en van Luik naar Brussel via Namen.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Johan Gantois

  Het gaat er niet beter op worden aangezien men reeds meer dan 50 jaar niets doet om maatregelen te nemen om het verkeer langs onze wegen te verbeteren door de nodige aanpassingen te doen. Nee men neemt steeds meer maatregelen om het verkeer te ontmoedigen niettegenstaande mensen niet geneigd zijn hun wagen langs de kant te laten staan. En waarom zou men want het openbaar vervoer is voor velen geen alternatief tenzij je uren zat hebt om onderweg te zijn en dit is het in geen geval!

 • Frans Van Gompel

  Hoelang moeten wij dit nog dulden? We betalen ons blauw aan autotaks, biv en benzine of diesel en al wat we doen is stilstaan!

 • Erwin Stok

  iedere dag hetzelfde liedje: 1 ongeval en een hoop misere op de weg! Openbaar vervoer is geen alternatief, te weinig parking aan stations, niet op tijd, doet er te lang over, enz...

 • Joke CH

  Met de fiets naart het station of het werk..de belg kent alleen zijne auto ..en liefst helemaal alleen erin..vervuiling tot en met. Wat een egoïsme

 • bart Haenen

  Ilse, neem de bus naar het station , of een fiets! Iedereen wil kunnen parkeren, pendelen op de minuut dat het hem/haar uitkomt. Dat zegt genoeg over de klagers pffff