Zware brand legt pizzabedrijf in de as

Didier Verbaere
Een zware uitslaande brand in een bedrijfsloods aan het industriepark van Overschelde in Wetteren verwoestte zondagochtend om 5 uur alle materiaal van cateringbedrijf Gaudier aan de Damstraat.

Het bedrijf staat op openbare parkings en events met verschillende mobiele pizza kramen als Pizza Volante en is ook de motor achter Make My Barbecue. De brandweer was snel en massaal ter plaatse maar toen sloegen de vlammen reeds door het dak van het magazijn. In de loods bevonden zich verschillende voertuigen en de LPG tank van de mobiele pizza wagen zorgde ook voor een hevige explosie.

In een aanpalende loods vloog een mobilhome in brand door smeltende en brandende plastiek van een lichtstraat op het dak. De eigenaars konden nog een andere mobilhome en een BMW sportwagen redden. Het gebouw kon door de brandweer worden gevrijwaard. Zij waren nog enkele uren in de weer met nablussen.

Vermoedelijk ontstond de brand door een kortsluiting. De pizza wagen stond klaar voor een feest op zondag en was verbonden aan de elektriciteit om de koeling draaiende te houden. Het bedrijf laat weten dat alle barbecue afspraken deze zomer gewoon doorgaan en was gisterenavond al paraat op Beau Soleil in Serskamp.