Zware brand in papierbedrijf Burgo in Virton

PHOTO_NEWS
Door de hevige brand bij papierbedrijf Burgo in Virton is er voorlopig geen productie van papierpulp. Verschillende brandweerkorpsen rukten uit voor de brand die gisteravond uitbrak. De juiste oorzaak ervan is nog niet bekend.

De brand zou om 20.30 uur zijn uitgebroken ter hoogte van de kokers die de pulp wit maken, klinkt het bij Burgo. Twee kokers zijn volledig vernield. De verbranding van het rubber van de transportband die de houtspaanders vervoert, veroorzaakte de enorme zwarte rookwolken die van verschillende kilometers ver te zien waren.

"We evalueren momenteel hoeveel tijd nodig is om dat deel van de productielijn te herstellen. De schade is groot", klinkt het bij het bedrijf. Volgens Sudpresse zou de pulpsector twee weken stil kunnen liggen. Een interne vergadering moet plaatsvinden in de loop van de namiddag, aldus Burgo.

Bij de brand waren de brandweerdiensten van Virton, Étalle, Athus en Florenville ingeschakeld. Ook de civiele bescherming kwam ter plaatse. De interventie duurde tot 2.30 uur. Verschillende brandweerwagens en voertuigen van de civiele bescherming bleven ter plaatse tot 5.30 uur.