Zware brand in leegstaande loods in Wilsele blijkt aangestoken

Fabrieksbrand in de Nieuwe Bornestraat in Wilsele (tekst andreas)
Vertommen Fabrieksbrand in de Nieuwe Bornestraat in Wilsele (tekst andreas)
De zware brand die woensdag heeft gewoed in een leegstaande loods in Wilsele, een deelgemeente van Leuven, was aangestoken. Dat blijkt uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige, zo meldt het Leuvense parket. Voorlopig zijn nog geen verdachten opgepakt.

Het vuur in de loods werd kort voor 15.00 uur opgemerkt en kende een snelle uitbreiding. De rook die door de brand veroorzaakt werd, was ook tot in de wijde omtrek zichtbaar. De brandweer vroeg omwonenden dan ook om ramen en deuren gesloten te houden. Het kostte de brandweer uiteindelijk ongeveer een uur werk om het vuur te bedwingen. Vier mensen die rook hadden ingeademd, moesten ter plekke verzorging krijgen, maarhoefden niet overgebracht te worden naar het ziekenhuis.

"Het parket stapte ter plaatse af en stelde het labo en een branddeskundige aan om de oorzaak van de brand te onderzoeken", meldt het Leuvense parket donderdag. "Volgens hun eerste bevindingen werd de brand aangestoken. De recherche van politie Leuven onderzoekt de zaak."

Fabrieksbrand in de Nieuwe Bornestraat in Wilsele (tekst andreas)
Vertommen Fabrieksbrand in de Nieuwe Bornestraat in Wilsele (tekst andreas)Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.