Zware brand in bedrijfshal op industrieterrein Europark blijkt aangestoken

photo news
In een bedrijfshal op het industrieterrein Europark in Houthalen-Helchteren heeft vanochtend een zware brand gewoed. Het vuur brak iets voor 3 uur uit. Een branddeskundige concludeerde dat de brand duidelijk aangestoken is. Dat bevestigde het parket van Limburg. 

In het gebouw waren vijf firma's ondergebracht. De brand ontstond iets voor 3 uur in een van die bedrijven. De vlammen baanden zich een weg naar het dak van de hal, waar het vuur snel uitbreidde. Er vielen geen gewonden. Het bedrijf, waar het vuur ontstond, is volledig verwoest.

Naast aanwijzingen van brandstichting zijn er braaksporen ontdekt. De brandweer van de hulpverleningszone Oost-Limburg bestreed de vlammen. In totaal werden vijf korpsen ingeschakeld om het vuur te doven. Het ging om de korpsen van Genk, Helchteren, Heusden-Zolder, Maasmechelen en Hasselt. Sommige korpsen kwamen met tankwagens voor extra bluswater ter plaatse. Naast het uitgebrande bedrijf is er rook- en waterschade in de rest van de bedrijfshal. Rond 7.30 uur vanmorgen konden de brandweermannen naar hun kazerne terugkeren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.