Zware brand in appartementsgebouw in Anderlues mogelijk aangestoken

RTL-TVI
De grote brand in een appartementsgebouw in Anderlues, in de provincie Henegouwen, zou aangestoken zijn. Dat meldt de brandweer. De gerechtelijke politie is ter plaatse.

De brandweer werd rond 01.00 uur opgeroepen voor een brand in een appartementsgebouw van zes verdiepingen. Het vuur ontstond in de kelders van het gebouw en breidde zich uit tot de zesde verdieping, aldus de brandweer. Er vielen geen gewonden, maar verschillende mensen moesten wel uit het gebouw gered worden. Enkele bewoners werden wel licht bevangen door de rook.

In totaal werden 40 mensen geëvacueerd, van wie er 19 de nacht elders moesten doorbrengen, aldus burgemeester van Anderlues, Philippe Tison, aan RTBF.

Het gemeentelijk rampenplan werd afgekondigd en een tiental brandweerwagens kwam ter plaatse om de brand te blussen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • rik lagrou

    We gaan nog veel krijgen Beetje koud vuurtje maken ,rest zit in miserie Appartementsgebouwen liggen vol met wie niet woont in hallen ;kelders ++++ Niemand mag iets doen Politie geen tijd of niet hun opdracht !