Zwangere vrouw meegesleurd door tram: moeder en foetus in levensgevaar

De tramhalte waar het ongeval gebeurde.
Google Maps De tramhalte waar het ongeval gebeurde.
Een zwangere vrouw van 21 jaar is zaterdagnamiddag zwaargewond geraakt aan een tramhalte op de Antwerpsesteenweg in Hoboken. Moeder en foetus waren na het ongeval in levensgevaar.

Zaterdag omstreeks 16.30 uur wilde een vier maanden zwangere vrouw uit Hoboken met een buggy tram 2 opstappen aan halte Jan van de Wouwer op de Antwerpsesteenweg . De vrouw wilde achterwaarts de tram opstappen aan de middendeur van het tweede stel en probeerde de buggy achter zich mee de tram op te nemen, wat niet echt wilde lukken. 

Op dat moment sloten de deuren van het tramstel en vertrok de tram. Daarbij raakte haar voet gekneld tussen de deuren. De jonge vrouw werd enkele meters meegesleurd en viel op het perron. Op het eerste gezicht leken de verwondingen beperkt tot enkele oppervlakkige wonden op haar bovenbeen. Ze werd ter plaatse verzorgd door een MUG en naar het Middelheimziekenhuis vervoerd. Wat later bleken haar verwondingen ernstiger en zelfs in die mate dat er levensgevaar optrad voor moeder en foetus. Over huidige toestand van moeder en foetus is niets bekend.
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • robert van puyenbroeck

  Het openbaar vervoer ( bus en tram ) is en blijft een ramp in Antwerpen, er scheelt altijd wel iets.

 • Laura Stynen

  Der klopt ier iets ni aan aan ze.. tram kan absoluut niet vertrekken met deuren open enof dat er iets tussen zit zeker gene voet

 • Richard Kerkhofs

  Tijd voor betere toegankelijkheid, beter en meer openbaar vervoer! Nu moeten gehandicapten die strijd alleen voeren, samen met UNIA.

 • Hilal Okcira

  Edwine van der hoeven Wilde ik net ook vragen er klopt iets niet

 • ivan aerts

  Raar voorval. Ze stapt achterwaarts op en toch valt ze op het perron. Ik hoop wel dat ze het goed stellen.