Zwaarste avondspits van het jaar

Hans Verbeke
Automobilisten hebben vanavond af te rekenen met een bijzonder drukke avondspits. Volgens Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum gaat het zelfs om de zwaarste avondspits van dit jaar. Enkel op de Vlaamse snelwegen stond er omstreeks 17.45 uur al 250 km file.

De woordvoerder van het verkeerscentrum ziet een aantal factoren die ervoor zorgen dat het vanavond zeer moeizaam gaat op de autosnelwegen.

"Er is het gewone pendelverkeer dat gemengd geraakt met het recreatief verkeer door het verlengde weekend dat voor de deur staat. Bovendien zijn er heel wat Duitse en Nederlandse automobilisten die via België op vakantie gaan."

Daarnaast zijn er ook enkele zware verkeersongelukken, zoals op de E17 richting Frankrijk in Aalbeke waar de snelweg volledig versperd is. En ook op de E40 richting Gent en de Kust in Merelbeke is er nog heel wat hinder door een ongeval dat ondertussen al afgehandeld is. Ook de Antwerpse en Brusselse ring staan donkerrood gekleurd op de verkeerskaarten.

"Hou er rekening mee dat het traag gaat. En wie kan, stelt het vertrek best nog wat uit tot de spitsdrukte wat afgezwakt is", zegt Bruyninckx.

Hans Verbeke
Illustratiebeeld.
photo_news Illustratiebeeld.