Zwaarbewolkte zondag met buien en mogelijk ook onweer, tussendoor enkele opklaringen

Beeld ter illustratie.
Thinkstock Beeld ter illustratie.
Vandaag begint de dag zwaarbewolkt met regen. Daarna vallen er buien met tussendoor enkele opklaringen. De buien kunnen soms vergezeld zijn van onweer. We krijgen maxima van 7 graden in de Hoge Ardennen tot 12 graden in Vlaanderen. De wind waait matig uit zuidwest en ruimt in de namiddag geleidelijk naar het noordwesten. Aan zee is de wind matig tot vrij krachtig uit het noordwesten. Dat meldt het KMI.

Vanavond wordt het geleidelijk droog en rustig. Er verschijnen soms brede opklaringen maar in de loop van de nacht wordt er op sommige plaatsen nevel, mist en lage bewolking gevormd. De minima liggen tussen 0 graden op de Hoge Venen en 6 graden aan de kust. De wind wordt overal zwak, eerst vaak uit noordelijke richtingen en later uit veranderlijke richtingen.

Na het optrekken van het ochtendgrijs krijgen we morgen vrij zonnig weer met opklaringen en stapelwolken. In de namiddag komt er meer bewolking vanuit het noordoosten en morgenavond is in het oosten wat lichte regen mogelijk. De maxima schommelen tussen 10 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen. De wind is eerst zwak en veranderlijk, later wordt hij soms matig uit noord tot noordoost.

Morgennacht is het vaak bewolkt met eerst nog enkele buien over het oosten van het land. Uiteindelijk wordt het overal droog. De minima liggen tussen 5 graden op de Hoge Venen en 9 graden aan de kust.

Dinsdag blijft het droog. Het is eerst vaak bewolkt, maar in de loop van de namiddag verbreden de opklaringen. De maxima liggen tussen 12 en 17 à 18 graden.

Woensdag start vaak grijs, later wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft overwegend droog al is een bui over de Ardennen niet uitgesloten. We halen maxima van 12 tot 18 graden.

Donderdag wordt het wisselvalliger met enkele buien en maxima van 11 tot 17 graden.

Vrijdag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met kans op regen of buien. De maxima schommelen rond 7 à 8 graden over de Hoge Venen en rond 12 of 13 graden in het centrum. Er staat een matige noordwestenwind die het koudegevoel versterkt.

Zaterdag lijkt het droog te blijven met wolken en opklaringen. De maxima blijven koel met waarden tussen 7 en 12 graden. In de Ardennen is lichte nachtvorst mogelijk. 




2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Cor Dierckx

    Voorlopig zijn hier 20 druppels per m2 gevallen.

  • leen hanssens

    Regen is meer dan welkom.