Zwaar ongeval met vrachtwagen op de E40: snelweg bezaaid met roofing en lange file

Bart Boterman
Op de E40 in Wulpen bij Koksijde is vanmorgen rond 8.30 uur een zwaar ongeval gebeurd tussen een vrachtwagen en een personenwagen. Drie mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Er was ernstige verkeershinder in beide richtingen.

De vrachtwagen reed door de aanrijding over de middenberm en kantelde. Daardoor belandde de lading, rollen roofing, op de snelweg. 

De E40 was even volledig afgesloten in beide richtingen, met lange files tot gevolg. Sinds 9 uur was er enkel verkeer mogelijk via de rechterrijstroken. Tegen de namiddag is de snelweg vrijgemaakt. De voertuigen zijn getakeld en de opkuis van de rollen roofing en de brokstukken is achter de rug. Het verkeer ondervindt geen problemen meer.

De betrokken personenwagen is een auto met Britse nummerplaat. Daarin zaten twee inzittenden, die lichtgewond raakten. De vrachtwagenchauffeur was er erger aan toe, maar hij verkeert niet in levensgevaar. 

Bart Boterman
Bart Boterman2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Justine Luca

    Er stond nog een 2e vrachtwagen op pechstrook met ruit helemaal in, welk aandeel had die?

  • WALTER WIELANDT

    en wat is de oorzaak ?