Zuhal Demir razend na Facebookbericht Vlaams Belang: "Even walgelijk als religieuze gekken die zeggen dat je geen feest van andere religies mag vieren"

rv / photo news
De Vlaams Belang-afdeling van Kapellen is gisteren zwaar uit de bocht gegaan met een Facebookpost over het Sinterklaasfeest. Een foto van een moslimgezin op bezoek bij de Sint kreeg het bovenschrift: "Wanneer er iets te krijgen valt, gooien ze al hun principes en geloofsregels overboord." 

De bewuste foto is inmiddels verwijderd, maar stond toch lang genoeg online om voor de nodige commotie op sociale media te zorgen. Ook staatssecretaris voor Gelijke Kansen Zuhal Demir (N-VA) kreeg het bericht onder ogen, en zij was not amused.  "Wat mij betreft zijn posts als deze even walgelijk en ongepast als die van religieuze gekken die zeggen dat je het feest van andere religies niet mag vieren of naar muziek mag luisteren. Ik nodig alle Vlamingen uit om duidelijk te maken dat dit niet hun Vlaanderen is", schreef ze op Facebook.

Vlaams Belang reageerde tegenover VTM Nieuws over de commotie. "De afdeling in Kapellen kreeg heel wat bedreigingen binnen en verwijderde de post dan zelf", aldus Vlaams Belang-woordvoerder Klaas Slootmans. "We kunnen niet alle Facebookpagina's van lokale afdelingen in de gaten houden. In dit geval heeft één partijmandataris een beetje buiten de lijntjes gekleurd."
190 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Vercarre

  @Chris Devlaeminck : Een heiligenfeest wordt ALTIJD aan de sterfdatum van de heilige in kwestie gelinkt. Dus : het mag dan zeker waar zijn dat Sint-Nicolaas op 15 maart 270 werd geboren, hij stierf wél op 6 december 340 !

 • Dany Herman

  De sint heeft geen zwarte piet, blijkbaar weten velen dat niet( rijmt nog ook)

 • Marc Tersago

  Het gaat hier niet over een zwarte pieten discussie. Het gaat over het feit dat VB een zeer bekrompen uitspraak maakt. Kijk, iedereen en elk kind heeft het recht om te genieten van een feestdag of activiteit. Het is echter een doorn in het oog, dat de autochtone vlaming zijn gewoontes en tradities moet laten of aanpassen omwille van een minderheid of politiek incorrect gegeven (zie bv. kerstmarkt - winterpret) terwijl langs de andere kant, alles kan en mag.

 • Diane Bernaerts

  Waarom zouden moslims de zwarte pieten er niet bij nemen? Het verzet tegen zwarte piet is in gang gezet door voornamelijk Nederlandse Surinamers en Molukkers, niet door moslims!

 • Lins Wiame

  Sorry maar het is christelijk feest. En diegene die daar niet tegen kan is zuhal " half Turkse afkomst"....