Zowat 118.000 mensen op feestbussen en -trams De Lijn

Belga
Circa 118.000 feestvierders hebben afgelopen nacht gebruikgemaakt van de feestbussen en -trams van De Lijn om veilig op hun bestemming te raken. Dat meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij. De ritten verliepen zonder incidenten.

Een jaar geleden werden 166.000 reizigers gerapporteerd, maar toen werd met alle lijnen rekening gehouden. Ditmaal telde De Lijn alleen de passagiers op de 150 feestlijnen die speciaal voor nieuwjaar werden ingelegd. "Daarnaast was er ook een regulier aanbod, waar veel mensen van gebruikmaakten", zegt De Lijn-woordvoerder Tom Van de Vreken.

In Antwerpen werden 68.000 feestvierders geteld, in Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen telkens ongeveer 15.000. In Limburg ging het om 4.600 reizigers.

De Lijn zette voor het 30ste jaar op rij extra mensen en middelen in voor de overgang naar het nieuwe jaar: 400 mensen en ruim 200 voertuigen zorgden op 150 trajecten voor het speciale aanbod. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Gerda Rousseau

    Wij hebben ook de tram genomen, om in het centrum van µAntwerpen en terug te geraken. Het liep heel vlot, moet ik toegeven... Ik ga nooit meer met de auto de stad in, dat is veel gemakkelijker met de tram!

  • Rico Delforce

    De chaos die ik zag maakt mij duidelijk dat de lijn niet geschikt is om veel mensen snel en efficiënt te verplaatsen. En het feestticket is weg gegooid geld. Ik heb uiteindelijk een taxi moeten nemen om fatsoenlijk thuis te geraken.

  • Jean-Pierre Vercruysse

    Het vermjd dat je moet blazen voor de alcoholcontroles!