Zoveel inwoners leven nu officieel in België

ThinkStock
Op 1 januari 2018 telde België exact 11.358.357 inwoners. Dat komt neer op een stijging op een jaar met 0,48 procent. Dat meldt de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken.

De sterkste bevolkingsgroei kende het Brussels Hoofdstedelijk Gewest met 0,63 procent tot 1.191.041 inwoners.

In het Vlaams gewest bedroeg de groei op jaarbasis 0,56 procent, met dan 6.546.785 inwoners. Wallonië kende een bevolkingsgroei van 0,28 procent tot 3.620.531 inwoners.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Raoul Rouma

  Doe daar officieus maar honderd duizend illegalen bij. Veel te veel voor dit kleine land en de bevolkingsaangroei gaat in de toekomst voor véél problemen zorgen. Regeren wil zeggen vooruit kijken en hun conclusies trekken maar niemand heeft daar interesse voor, want enkel korte termijn interesseert onze politici.

 • chris velde

  60% vlamingen, 30% Brusselaars (daar zitten ook vlamingen tussen) en 30% walen. En toch moet alles in Belgie à 50/50 verdeeld worden?

 • raf stevens

  End jaren zeventig was er een RTBF programma 'neuf millions'. Kun je nagaan hoezeer de bevolking in het druk bewoonde BE al gegroeid is.

 • Emi De graeve

  Veel te veel volk per km2 om gezond te zijn. Overbevolking brengt enkel problemen op alle vlakken. Dat wordt ooit fataal voor dit land waar voorlopig enkele op stemmen van kiesvee wordt gemikt uit eigenbelang.

 • Lode Lemmens

  Hoera! Hopelijk komen er zo snel mogelijk nog een paar miljoen bij, hoe meer zielen hoe meer vreugde... toch?