Zottegemse vader die baby dooreenschudde blijft opgesloten

De raadkamer in Oudenaarde heeft vandaag beslist dat de 27-jarige Zottegemse vader van een overleden jongetje een maand langer in de gevangenis blijft. De man wordt ervan verdacht zijn zoontje zo hard te hebben dooreengeschud, dat de 3,5 maand oude baby deze week bezweek aan een hersenbloeding.

Vorige week maandag werd Giani Vandewoestyne naar de spoedafdeling van het Gentse Sint-Lucasziekenhuis overgebracht. Het was zijn 24-jarige Gentse moeder die vond dat er iets niet klopte toen ze de baby 's morgens samen met twee oudere broertjes in het kader van een hoederechtregeling bij de man in Zottegem ophaalde.
 
Het jongetje werd onmiddellijk naar het Universitair Ziekenhuis gebracht en uit een hersenscan bleek dat hij een hersenbloeding opgelopen had. Zijn hersenen waren onherstelbaar beschadigd en het jongetje overleed dinsdag.
 
Sven W. werd diezelfde dag door de Oudenaardse onderzoeksrechter aangehouden en in verdenking gesteld van opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg. De raadkamer besliste vrijdag dat er voldoende elementen zijn om de man een maand langer in de gevangenis te houden. (belga/ypu)