Zoon van federale minister betrokken bij seksschandaal

belga
Het Brusselse parket is een opsporingsonderzoek gestart naar een schandaal waarbij de zoon van een ­federale minister betrokken is. Vlak na vier anderen had hij seks met een meisje van 15. Dat is strikt juridisch ­gezien aanranding van de eerbaarheid.

De feiten vonden plaats op 24 januari in een bezinningsoord in ­Libramont, tijdens een school­retraite van het college Saint-­Michel. Vijf jongens uit het vierde jaar hielden daar een 'gangbang' met het meisje. Volgens de jongens maakte zij zelf zeer uitdrukkelijke avances, maar dat is enkel hun versie. Omdat ze niet seksueel meerderjarig is, wil het parket nu nagaan of er ook echt sprake is van een zedenmisdrijf.

"We zijn ambtshalve een onderzoek gestart, omdat we intussen weten dat het meisje seksueel minderjarig is. We willen weten wat er precies ­gebeurd is. Er is door de ouders van het meisje nog geen klacht ingediend", aldus de parketwoordvoerster. De jongens zijn intussen definitief van school gestuurd.

"Gestoorde nymfomane"
Volgens bronnen bij de Franstalige pers zou de minister in kwestie een anoniem interview gegeven hebben, waarin zware kritiek wordt geuit op het meisje en de beslissing van de school. "Ze is een gestoorde nymfomane. Ze is hun kamer binnengekomen in een ­niemendalletje. De schorsingsprocedure van de school is hallucinant", klinkt het in dat interview.

De school doet er intussen alles aan om de zaak stil te houden. ­Niemand mag er nog iets over ­vertellen aan derden of de media. Leerlingen die dat wel zouden doen, riskeren een zware sanctie.

LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE


Om dezelfde reden als hieronder vermeld, is het niet mogelijk te reageren op dit artikel.