Zonnige verkiezingszondag, morgen onweer

REUTERS
Het blijft vanmiddag op de meeste plaatsen droog met zon afgewisseld door stapelwolken. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Aan de kust steekt een matige zeebries op. De maxima bedragen 18 graden aan zee en 20 tot 23 graden elders. Vanavond zijn er perioden met zon en de wind draait naar het noordoosten. Vannacht neemt de bewolking toe en nog voor de ochtend valt er regen in de regio ten zuiden van Samber en Maas. De minima bedragen 9 graden in de Ardennen en ongeveer 12 graden elders.

Morgenochtend zal de regen zich van het zuidoosten uit geleidelijk over het hele land uitbreiden. Plaatselijk valt er veel neerslag en vooral over de noordelijke landshelft kan het flink onweren. De wind waait matig, aan zee vrij krachtig uit het noordoosten. De maxima bedragen 15 graden in de Ardennen, 18 graden in de andere regio's en nog net 21 graden in de Kempen.

Van dinsdag tot en met zaterdag is het meestal bewolkt met soms enkele buien. Aan het eind van de week en ook zaterdag krijgen we meer zon en minder kans op neerslag. De middagtemperatuur schommelt rond 19 graden.