Zonnig afscheid van 2019, eerste dagen van 2020 droog met hier en daar zon

thinkstock
Vandaag blijft het droog en wordt het zonnig met maxima van 5 tot 9 graden. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke of veranderlijke richtingen, meldt het KMI. Morgen krijgen we eveneens droog weer, met hier en daar ook zon. De eerste dagen van 2020 volgen het eerder zonnige parcours, al kan het ochtengrijs soms hardnekkig zijn.

Vanavond en vannacht is het eerst nog helder, later komen er over de noordelijke landshelft lage wolken met kans op nevel of mist. De minima liggen rond het vriespunt en er is kans op rijmplekken.

Dinsdag wordt een droge dag. Over het zuiden zijn er eerst brede opklaringen, maar verschijnen er later meer wolken. Over het centrum en het noorden verwachten we lage wolken met kans op nevel of mistbanken. In de loop van de dag kunnen er enkele lokale opklaringen voorkomen. De maxima schommelen tussen 4 en 7 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk. Later wordt hij soms matig uit oostelijke richtingen. Ook dinsdagavond en -nacht blijft het droog.

Woensdag blijft het droog en rustig, en wordt het op de meeste plaatsen zonnig. Over het westen kunnen er wel lage wolken voorkomen die zich woensdagavond en -nacht naar de andere streken kunnen uitbreiden. De maxima schommelen tussen 3 en 7 graden. De wind wind waait zwak uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen en ruimt later naar het zuiden tot het zuidoosten.

Donderdag krijgen we veel lage bewolking met af en toe enkele opklaringen in het noordoosten van het land. Het blijft overwegend droog, maar wat motregen is lokaal in de Ardennen niet uitgesloten. Donderdagnacht trekt een storing over het land met toenemende kans op wat regen of motregen. De maxima schommelen tussen 3 tot 4 graden op de Ardense hoogten en 7 tot 8 graden aan de kust. De wind waait matig uit zuidelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag trekt een regenzone vanaf de Noordzee over ons land. Het blijft zwaarbewolkt met periodes van lichte regen. In de loop van de namiddag wordt het droger vanaf het noorden. Het is zacht met maxima rond 7 graden in de Ardennen en 9 tot 10 graden elders.

Het KMI waarschuwt ook voor ongunstige voorwaarden wat betreft CO-intoxicatie en op te letten met het gebruik van waterverwarmingstoestellen en vuurhaarden.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.