Zonnebankcentra naar Raad van State tegen verplicht doktersattest: "Kan dood van sector betekenen"

Thinkstock
De sector van de zonnebankcentra trekt naar de Raad van State tegen de maatregel die klanten verplicht een doktersattest te hebben waarop het huidtype vermeld staat. Dat bericht L'Echo vandaag. 

De koepelorganisatie van de zonnebankcentra, Febelsol, is met de steun van twee van zijn leden, Sunpower en Ergosun, een procedure gestart bij de hoogste administratieve rechtbank. Ze vragen de opschorting en de annulering van de hele inhoud van het koninklijk besluit.

Marc Debecker, adviseur bij Febelsol, meent dat het verplichte doktersattest de dood van de sector kan betekenen. Hij vreest dat veel klanten geen zin zullen hebben om naar de dokter te gaan. Een doktersattest is niet verplicht als de uitbater van het zonnebankcentrum een toestel in huis heeft waarmee het huidtype bepaald kan worden. De zonnebankcentra achten dat echter onhaalbaar.

Na eerdere kritiek van de sector, eind november, reageerde minister van Consumentenzaken Kris Peeters al dat de bedoeling van de nieuwe wetgeving is dat zonnebankcentra investeren in een toestel dat het huidtype bepaalt. Een doktersattest is slechts een stok achter de deur, klonk het toen.

Febelsol schat dat er zowat 800 zonnebankcentra bestaan, waar iets meer dan 3.000 werknemers aan de slag zijn.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.