Zondag opnieuw tienduizenden klimaatbetogers verwacht in Brussel

Rise for Climate verwacht veel families op klimaatmars

De 'Claim The Climate'-manifestatie op 2 december in Brussel trok 65.000 deelnemers.
BELGA De 'Claim The Climate'-manifestatie op 2 december in Brussel trok 65.000 deelnemers.
De organisatoren van Rise for Climate verwachten zondag veel families op hun klimaatmars in Brussel. Ze hopen alvast op meer dan 30.000 mensen. Op het Facebookevenement staan meer dan 28.000 mensen op aanwezig en tonen nog eens 76.000 mensen interesse. De kans is dus groot dat het er meer dan 30.000 worden. Gisteren spijbelden al 35.000 scholieren voor het klimaat in Brussel.

"Een schatting blijft moeilijk, want er zijn nog heel wat andere kanalen dan Facebook", stelt Kim Lê Quang van Rise for Climate. "Youth for Climate heeft nog een oproep gedaan naar hun volgers om zondag te komen en ook Oxfam verspreidde drie redenen om het klimaatprotest aan te houden. Net zoals bij onze vorige acties verwachten we veel families die een signaal willen geven voor een betere toekomst voor hun kinderen", aldus Lê Quang.

De klimaatbetogers worden uitgenodigd om vanaf 13 uur te verzamelen aan het station Brussel-Noord. Om 14 uur vertrekt de klimaatmars en afhankelijk van de opkomst wordt de aankomst aan het Luxemburgplein voor het Europees Parlement omstreeks 15 uur verwacht. Daar zal een podium staan en zullen verschillende sprekers de menigte toespreken over het huidige klimaatbeleid en hun visies. 

Onder meer YouTuber Félicien Boogaerts, klimaatspijbelaar Anuna De Wever en econoom Pierre Larrouturou zullen het woord nemen. Rise for Climate steunt bovendien het voorstel van Larrouturou om een financieel-klimaatpact op Europees niveau op te zetten door 1.000 miljard euro per jaar te investeren in de ecologische transitie. 

Photo News7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • anna vandenberg

  Vandaag 20 km gefietst langs de fietsostrade Antwerpen-Mechelen richting Mechelen, ik heb zes verzuurde gepensioneerden tegengekomen met de fiets. In Mechelen veel volk en de parkings waren volzet. Het is leuk winkelen in Mechelen en gemakkelijk parkeren bij Groene Calvo. 's Morgens aan de winkel één fiets en volle parking auto's. tom vermeulen en mijn houtkachel gooi ik niet buiten, voor de rest geef ik je helemaal gelijk. Zware stookolie van plezierjachten vervuilt veel meer

 • guido vermeyen

  Dat de jeugd de volwassenen (regering) op de vingers tikt...dat is nog niet veel gebeurd...en ze hebben groot gelijk...vooral dat geval: Schauvliege tart iedere verbeelding..ze is wakker geschud en om geen gezichtsverlies te lijden inderhaast een 'confrontatie" met de volgende generatie, die het voor het zeggen heeft...als het zover komt en het niet te laat is...Schauvliege is de schande van de regering..en ze steekt geen poot uit.

 • Jean-Marc Carton

  Natuurlijk zullen er meer zijn, die 35000 studenten en scholieren zullen er toch al zijn, of past het niet om op een zondag naar Brussel te trekken?

 • Bob Bedford

  Ik ben die hetze rond het klimaat kotsbeu. Ik zou eens willen zien van al die betogers wie er zelf leeft met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk. Nog geen derde van al die betogers. Het zelf niet doen = onwaardige betoger en vooral fake. Dus geen vliegtuig nemen, overal met de gewone fiets naartoe, geen plastieken bekertjes aanvaarden, zo weinig mogelijk plastieken verpakking...en ga zo maar door...

 • tom vermeulen

  het milieu help je niet door te brossen maar wel door de houtkachel buiten te gooien, de bmw x5 vervangen door een kleinere wagen, kleren dragen tot ze versleten zijn en dan pas andere te kopen, trui aan en verwarming op 20 graden, geen i phone te kopen die moet verscheept worden uit china, geen vliegvakantie enz.......