Zon brengt redding voor 'The Big Slide' in Antwerpen

VTM NIEUWS
In Park Spoor Noord in Antwerpen is de tweede en laatste dag van 'The Big Slide', een tijdelijke waterattractie met een glijbaan van 300 meter, volgens de organisatie een pak beter verlopen dan de eerste. Dankzij het mooie weer waren er voortdurend honderden tot zelfs enkele duizenden toeschouwers langs het traject. Er werden ook een pak minder incidenten gemeld.

"We hebben nog nauwer toegezien op de veiligheid, opdat er echt niet zou gewandeld worden op de vlakkere stukken", zegt medeorganisator Pieter Verhoeven. "De kinderen hebben we dan weer op een aparte glijbaan gezet, om opstroppingen en dus botsingen beter te kunnen vermijden."

Over de twee dagen heen kwamen meer dan 6.000 mensen de volgens de organisatie langste glijbaan van het land uitproberen. Alle tickets waren vooraf uitverkocht. Terwijl gisteren de catering nog werkloos stond toe te kijken, omdat er door het regenweer nauwelijks toeschouwers waren opgedaagd, was het vandaag wel over de koppen lopen. "Zonnig en warm weer maakt natuurlijk een enorm verschil bij dit soort evenementen", zegt Verhoeven. "Vandaag was daarom in elk opzicht een heel geslaagde dag."

Of 'The Big Slide' volgend jaar terugkomt naar Antwerpen, staat nog niet vast. "We gaan dit natuurlijk eerst even evalueren, maar zijn in ieder geval vragende partij om nog eens terug te keren", zegt Verhoeven. "We staan ook open voor een uitbreiding naar andere steden en hebben daar al verschillende vragen voor gekregen. We zullen zien hoe concreet dat naar volgende zomer toe wordt."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.