Exclusief voor abonnees

Zomertijd leidt tot meer hartaanvallen, in wintertijd begaan we meer ongelukken: wanneer stoppen we met het verzetten van de klok?

In de nacht van zaterdag op zondag draaien we de klok een uur terug. Dan belanden we weer in de wintertijd, die de voorkeur van de Belgen geniet. Al neigen de Walen dan weer lichtjes naar de zomertijd en is eensgezindheid op Europees vlak nog verder te zoeken.
ANP In de nacht van zaterdag op zondag draaien we de klok een uur terug. Dan belanden we weer in de wintertijd, die de voorkeur van de Belgen geniet. Al neigen de Walen dan weer lichtjes naar de zomertijd en is eensgezindheid op Europees vlak nog verder te zoeken.
Over het omschakelen tussen winter- en zomertijd is slechts één ding duidelijk: de Belg wil er vanaf, net als de Europese instellingen. Toch draaien we in de nacht van zaterdag op zondag de klok weer een uur terug en krijgen we dus wat extra slaap. Wat zijn de voor- en nadelen van zomer- dan wel wintertijd? Krijgen we Europa daarover ooit op één lijn als zelfs Vlamingen en Walen verschillende voorkeuren hebben? En wanneer houdt het op, dat tweemaal per jaar knoeien met de wijzers van de klok?

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu80 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  ik hoop dat dit blijft het spaart energie.

 • Louis Meeus

  Ik ben voor het winteruur.

 • Hendrik Boudrez

  Wedden dat, ondanks alle adviezen van experten, die pleiten voor een permanente wintertijd, er in Belgie, onder druk van lobbygroepen,zoals de horeca, zal gekozen worden voor permanente zomertijd ? Dat vooral kinderen meer kans lopen een ongeluk krijgen in de langere donkere ochtenduren zal hen een rotzorg zijn.

 • Marc Van Rooy

  Wat een flauwekul. Ik werk in continushift en verander 2 keer per week 8 uur. Al 33 jaar en ik leef nog!

 • Margaretha Mestdagh

  Ik ben een heel slechte slaper en dit is voor mij telkens een drama...