Zomers weer tot en met zondag

PHOTO_NEWS
Na een kleine afwezigheid geeft de zon vanaf vandaag weer volop aanwezig. Het blijft over de grote oostelijke helft van het land droog met regelmatig zon. Over het westen en in de buurt van de Franse grens is er meer bewolking met tijdelijk wat regen of een bui. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen, met maxima van 20 graden aan de kust en in de Ardennen, 23 graden in het centrum en 25 graden in de Kempen.

's Avonds en 's nachts blijft het droog met opklaringen en wolkenvelden. Later verschijnt er meer bewolking en tegen het eind van de nacht kan er wat lichte regen vallen aan de kust. De temperaturen zakken tot 9 graden op de Hoge Venen en 11 tot 15 graden elders.

Vrijdagochtend is het bewolkt met in het noordwesten tijdelijk kans op wat lichte regen. Daarna wordt het aangenaam zomerweer met zonnige perioden. Later in de namiddag is een zeer lokaal buitje niet geheel uitgesloten. De wind waait zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. De maxima bedragen 23 graden aan zee en in Hoog België en 25 tot 27 graden in de andere regio's.

Zaterdag blijft het droog, de zon schijnt volop en het wordt ongeveer 29 graden. Zondag is het eerst vrij zonnig en het kwik komt uit op een zomerse 26 graden. Aan het eind van de namiddag of 's avonds neemt de kans toe op enkele regen- of onweersbuien.

Maandag verloopt wisselend tot zwaarbewolkt met regelmatig regen of buien bij zowat 21 graden. Vanaf dinsdag herstelt het zomerweer zich en tegen woensdag/donderdag wordt het alweer zowat 25 graden.