Zomer neemt korte pauze

THINKSTOCK
Er is vandaag veel bewolking waaruit van tijd tot tijd lichte regen valt, voornamelijk over de noordoostelijke helft van het land. De maxima bedragen 12 graden in de Ardennen en ongeveer 17 graden elders, wat zo'n 5 graden te koud is in vergelijking met het langjarig gemiddelde. Er waait een matige noordwestenwind.

Vanavond en -nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met soms wat lichte regen, in hoofdzaak over het noorden en oosten, bij minima van 8 tot 13 graden.

Dinsdag blijft het op de meeste plaatsen droog, maar nog geruime tijd zwaarbewolkt. Pas in de namiddag kan de zon af en toe doorbreken, het eerst over de zuidwestelijke landshelft. Er staat een zwakke tot matige westenwind. De maxima bedragen 17 graden in Hoog-België en ongeveer 20 graden in de andere regio's.

Woensdag en ook in de tweede helft van de week blijft het overwegend droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt op van zowat 24 graden woensdag naar 27 graden op vrijdag. Zaterdag is het met 26 graden ook nog warm. Er is nog geregeld zon, maar tegen 's avonds neemt de kans op een lokale bui toe. Zondag en maandag is het met gemiddeld 23 graden wat minder warm en ook licht wisselvallig.