Zoektocht naar piloot die uit helikopter viel tijdens demonstratie duurt voort

De helikopter was een type Agusta A-109.
photo_news De helikopter was een type Agusta A-109.
De hulpdiensten blijven vanavond verder zoeken naar het lichaam van de militaire piloot die vanmiddag uit een helikopter viel boven Amay. Volgens Jean-Paul Hames, luitenant-kolonel in Luik, werken politie en leger daarbij nauw samen, zo verklaarde hij zondagavond op een persconferentie in Tihange bij Hoei.

Tijdens de opendeurdag van het 4de geniebataljon in Amay (Luik) is een piloot uit een militaire helikopter gevallen. Het ongeluk gebeurde toen de helikopter een demonstratie met parachutisten uitvoerde. Een van de twee piloten aan boord is daarbij uit het toestel gevallen. Dat meldt Defensie.

Er wordt momenteel met man en macht gezocht naar de piloot. Behalve de twee piloten was er verder niemand aan boord toen het ongeluk gebeurde. De andere piloot heeft het toestel, een Agusta A-109, nadien zonder problemen aan de grond kunnen zetten. De onfortuinlijke piloot viel naar verluidt enkele honderden meters naar beneden. Hij droeg geen parachute. 

Thermische camera

Volgens Hames is er een "maximum aan middelen ingezet" om de vlucht te traceren en op die manier te achterhalen in welke zone de piloot waarschijnlijk gevallen is.

Boven het gebied vliegt momenteel een NH92 helikopter van het leger, uitgerust met thermische camera. De cel Vermiste Personen van de federale politie is ter plaatse met twee honden. Militairen zoeken intussen het bosrijke terrein af. Volgens Hames is het moeilijk om daarin iemand terug te vinden, zeker 's nachts.

belga
belga
belga23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mart Ekoo

  Hij kan het overleefd hebben, bomen kunnen een val breken, zelfs vanop grote hoogte. Zwaargewond zal hij zeker zijn maar er moet absoluut nog enkele dagen intensief gezocht worden, net daarom gebruiken ze een thermische camera, omdat er nog hoop is.

 • jimmy deridder

  Ja sjarel , een schietstoel in een helikopter !!!

 • sjarel bogey

  Zitten daar geen schietstoelen in.... zou ik wel verwachten in een Belgisch toestel.

 • eize

  Hebben die militairen geen veiligheidsmaatregelen aan boord om veilig te vliegen zodat er geen accidenten gebeuren

 • Anthe dv

  Speculeren heeft geen zin zeggen ze hieronder maar toch doen ze het zelf ook, vreemd...