Zoekacties naar vermist 17-jarig meisje opgedreven

De 17-jarige Jana Fierens, die gisterenochtend om 11.00 uur haar school aan de Stuivenbergbaan in Mechelen verliet zonder concrete bestemming of aanleiding, is nog steeds spoorloos. Omdat het meisje mentaal mindervalide is, wordt de verdwijning als erg onrustwekkend beschouwd. De politie houdt een zoekactie en Child Focus is een affichecampagne gestart in de regio Mechelen.

Gezien het verleden en het karakter van het meisje achten politie en Child Focus een wegloopscenario zeer onwaarschijnlijk. "Bovendien bestaat de vrees dat ze gezien haar gezondheidstoestand erg vermoeid en gedesoriënteerd is, waar ze zich ook bevindt", aldus Dirk Depover van Child Focus. Gisteren werden al affiches met een opsporingsbericht opgehangen in Mechelen zelf, vandaag volgt de ruime regio tot onder meer Boom.

De 17-jarige Jana Fierens is 1,60 meter groot en normaal gebouwd. Ze heeft middellang lichtbruin haar en draagt een bril. Op het ogenblik van haar verdwijning droeg ze een donkerblauwe jeansbroek, een wit T-shirt met tekening, blauwkleurige lage basketschoenen type 'All Star', en mogelijk een zwart gebreid vestje.

Wie het meisje gezien heeft of weet waar ze zich bevindt, kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800 30 300 of met Child Focus, ook anoniem, op het nummer 116 000. (belga/tma)

UNKNOWN