Zoekactie naar vermiste zwemmer in Brasschaat opgeschort

Man is mogelijk hond achterna gerend ondanks zwemverbod

De Roeck
De brandweer was vanavond urenlang op zoek naar een vermiste zwemmer in de E10-plas in het Antwerpse Brasschaat. Rond 21.00 uur was de vijftiger nog altijd spoorloos en werd de zoekactie opgeschort tot morgen. In de plas geldt een zwemverbod. 

Een man en een vrouw uit Antwerpen trokken vandaag met een hond naar het domein, en op een bepaald moment is de man met zijn hond gaan zwemmen. Een uur en een kwartier later keerde de hond terug, maar het baasje niet.

Zoektocht naar hond

“Twee meisjes aan de andere kant van de plas verklaarden wel dat ze de man daar hadden gezien. Op dat moment zou hij op zoek zijn geweest naar zijn hond. "Het is mogelijk dat hij daarop weer het water is ingegaan om verder naar het dier te zoeken", aldus een politiewoordvoerder in de vooravond. "Dat is het laatste sein van hem. Zijn schoenen en zijn rugzak staan ook nog aan wal."

"Het gaat om een verontrustende verdwijning, we moeten er rekening mee houden dat die man verdronken is in de plas. De brandweer kamt het water volledig uit op zoek naar hem", klonk het. In de loopt van de avond werd ook met 
een speurhond gezocht aan land, maar vergeefs.

Actie opgeschort

"Na urenlang zoeken zonder resultaat zijn de werkzaamheden gestaakt", aldus de politie van Brasschaat iets voor 21.00 uur. "Morgen zal de brandweer opnieuw zoeken in het water. Of er nog verder op het land gezocht zal worden met de speurhond, staat nog niet vast. Het gaat om een man uit Antwerpen van rond de 55 jaar."

De brandweer kamt de hele E-10-plas uit.
De Roeck De brandweer kamt de hele E-10-plas uit.

350 euro boete

Bij deze temperaturen is het erg verleidelijk om een plons te nemen in de E10-plas maar erg gevaarlijk. De plas is tot vijftien meter diep waardoor er verschillende temperatuurlagen ontstaan.

Als een zwemmer plots in een andere laag terecht komt kan hij ademhalingsstoornissen krijgen of onwel worden met verdrinking tot gevolg. 

De Roeck

De politie benadrukte deze week nog dat het verboden is te zwemmen in de plas. Zelfs voor pootje baden kunnen GAS-boetes oplopen tot 350 euro. 

De Roeck23 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Vermeiren Frans

  Ieder mens dat verdrinkt is er een te veel, eigen schuld of niet. Mensen wees toch voorzichtig het is zo rap gebeurt.

 • Leopold Vanhoof

  Wat moeten er vroeger veel mensen verdronken geweest zijn voor er enkel met toezicht kon worden gezwommen of in 'n zwembad.

 • jurgen hens

  Pas die plas aan tot er wel in gezwommen kan worden. Dan gebeuren zo n dingen niet. Nog zo mooi om in te zwemmen

 • Fred Fourgon

  Meestal verstijven uw spieren als ge dood zijt. Daarvoor hoefde niet in koud water te zitten.

 • jos indigne

  Niet mogen , maar toch regels en voorschriften negeren