Zoekactie in Albertkanaal: 3 lichamen op 2 dagen gevonden

Bij een zoekactie in het Albertkanaal in Hasselt zijn op twee dagen tijd al drie lichamen opgevist. De actie in het Albertkanaal kwam er op vraag van het parket van Hasselt. Het gaat om een vierdaagse dreggingsoperatie waarbij negen duikers en twee boten worden ingezet. Dergelijke acties gebeuren op geregelde tijdstippen op het Albertkanaal.

Gisteren werd een voertuig uit het water gehaald met daarin het stoffelijk overschot van een 48-jarige man uit Sint-Truiden, die in 2005 verdween. Het ging om een geval van zelfdoding. Verder werden er drie gestolen voertuigen uit het water gehaald.

Ingrid Thoelen
Ook vandaag werd eerst het lichaam van een man aangetroffen. In een voertuig lag het lijk van wellicht een 71-jarige man uit Diepenbeek, die sinds september 2009 vermist was. Ook hier is sprake van zelfmoord. Later op de dag is mogelijk het stoffelijk overschot van de vermiste Ingrid Thoelen (39) uit Alken teruggevonden. Het staat nog niet met zekerheid vast, maar het lijk lag in een voertuig, een blauwe Peugeot 806, waarmee ze in september 2007 verdween.

Thoelen verdween samen met haar 35-jarige ex-vriend Saverino Strusi, nadat zij de relatie met hem had beëindigd. Ze spraken nog eenmaal af om enkele zaken te regelen en sindsdien ontbrak van de twee elk spoor. Het lijk van Strusi kwam op 2 november 2009 in Stokrooie (Hasselt) bovendrijven en had geen hoofd en armen meer. In zijn borst had hij een schotwonde. Het is nog onduidelijk wat er zich heeft afgespeeld na de verdwijning van de twee.
 
Acht lichamen in 2009
Thoelen en Strusi hadden een relatie en woonden een tijdje samen in Vreren (Tongeren). De relatie liep echter spaak. Op 10 september 2007 was het koppel voor het laatst gezien. Ze hadden afgesproken in een café in Tongeren om onder meer de boedelverdeling te regelen, en rond 22 uur waren ze nog aan hun woning op de Pruimelarenstraat in Vreren geweest.

In 2009 voerden duikers van de Civiele Bescherming, gevestigd in Crisnée, 42 interventies uit. Daarbij kwamen 150 voertuigen, acht lichamen van verdwenen personen en drie wapens aan de oppervlakte. De actie wordt 20 en 21 april voortgezet. (belga/adv)

UNKNOWN