Zo zouden Vlaamse steden eruitzien mochten ze overstromen door klimaatverandering

Gent
rv Gent
Vzw Climaxi heeft postkaarten uitgebracht waarop de gevolgen van de stijging van het zeewaterpeil te zien zijn in verschillende Vlaamse steden. Zo baden ondermeer de Rock Strangers in Oostende in de zee en wordt Doel in de toekomst misschien wel een onderwaterstad.

“De laatste dagen wordt er veel nieuws gebracht over de verhoging van het zeewaterpeil en de gevolgen voor een aantal Vlaamse steden. Indien we het roer niet omslaan komen Antwerpen, Mechelen, Gent, Oostende, Brugge en andere steden op lange termijn onder water te staan.

We lieten fotograaf Jo Clauwaert met dit gegeven experimenteren. Het resultaat is een onthutsende serie postkaarten die we aan het publiek presenteren als ‘reminder’”, legt Filip De Bodt van vzw Climaxi toe. Het moet de spreekwoordelijke symbolische knoop in de zakdoek zijn die mensen er aan herinnert dat dit tot de mogelijkheden behoort als we het stuur niet omgooien. “We kunnen dat doen door fossiele brandstoffen te laten waar ze zitten en echt wat te doen voor openbaar vervoer, energiebezuiniging, kort keten en zo meer.”

Doel
rv Doel
Mechelen
rv Mechelen
Antwerpen
rv Antwerpen
Brugge
rv Brugge
Oostende
rv Oostende44 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Arthur Houben

  Vzw? Subsidies ontnemen dan kunnen ze daarmee beginnen dijken te bouwen..doe nog es een poging en dan niet vergeten om onze schuld wat dikker in de verf te zetten dan vinden we het bestelen door de klimaatleugen van politieke graaiers misschien niet zo erg.

 • Eida Lam

  mij goed, dan kunnen wij gezamelijk naar Afrika of het Midden Oosten, de helft zit toch al hier en kunnen verzuipen samen met het ocmw en unia

 • Eugene Peeters

  Kinderachtig belachelijk.

 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  Doemdenken ten top. Geen wetenschappelijke argumenten ? Maak de mensen dan bang tot ze in de pas lopen.

 • Gerard Braeckmans

  En zoals ik dacht wordt er op het forum wat mee gelachen. Meestal is dat van dommigheid.