Zo vuil kan het zijn in Belgische vakantiehuisjes

VTM NIEUWS

In twee op de zeventien vakantieparken zijn de verhuurde huisjes niet proper. Dat blijkt uit onderzoek van consumentenorganisatie Test-Aankoop, die de hygiëne in vakantieparken onderzocht. VTM NIEUWS bracht de resultaten naar buiten.

Test Aankoop onderzocht zeventien vakantieparken en in twee ervan stelde de consumentenorganisatie puur op het zicht allerhande viezigheid vast. Die parken slaagden niet voor de visuele test. In de andere huisjes werd met uv-licht naar vuil gezocht.

Test Aankoop zegt wel dat er geen gevaarlijke bacteriën zijn ontdekt, de consumentenorganisatie vreesde daar nochtans voor. In Nederland werd namelijk bij een soortgelijke test in de helft van de huisjes de e. coli-bacterie werd aangegtroffen, een bacterie die van nature voorkomt in darmen van dieren en mensen. In geen enkel van de zeventien Belgische parken was dat het geval. Al toont uv-licht wel dat er niet goed wordt gepoetst.

Badkamer niet het vuilst

Een opvallende vaststelling uit het onderzoek was dat het toilet en de badkamer meestal niet de vuilste plaatsen in vakantiehuisjes zijn. En dat in tegenstelling tot de keuken.

Test Aankoop vindt dat de consument te weinig waar krijgt voor zijn geld, want die betaalt toch makkelijk 40 tot 65 euro aan schoonmaakkosten. 
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Khadija Bint

  Ik heb een tijdje terug vakantiehuizen gepoest... en ik moet zeggen we krijgen 30min per huis. voor zo huis van 8p 45min en geloof me je hebt geen tijd genoeg. Je hebt minimum 3 a 4uren nodig. Tis de fout van de werkgever.... besparen!

 • Jacky Dhondt

  De Caravan nemen en weg ! Nooit meer in een vakantie park.

 • Marc Breugelmans

  Het ligt aan ons eigen hé.Wij betalen ervoor en blijven ervoor betalen,dan moeten we ook niet klagen.Ik weet hoe die poetsvrouwen daar moeten werken,dat is terug de tijd van de slavernij,maar de vrouw van nu is niet meer de vrouw van toen.

 • Noël Dierickx

  Mij krijgen ze daar niet in! Oost, West, thuis best en nochtans heb ik de hele wereld (behalve Afrika) rondgereisd.

 • Filip De Bakker

  Lezen de bazen mee van de parken???? En milieuinspectie / voedselveiligheid / ...? Doe eens spontane controles en leg sancties op?