Zo veel verdient Verhofstadt aan "extra's"

EPA
Guy Verhofstadt, de liberale fractieleider in het Europese parlement, is een van de drie Europarlementsleden die de meeste nevenactiviteiten aangeven, schrijft Le Soir, op basis van een studie van Transparency International EU. Verhofstadt ontving in de voorbije legislatuur tussen 920.000 en 1,42 miljoen euro bovenop zijn bruto-inkomen van 13.000 euro per maand in het Europees parlement.

Een derde van de europarlementsleden geeft een lucratieve nevenactiviteit aan. Bij de Belgische europarlementariërs gaat het om bijna twee op de drie. Nevenactiviteiten zijn niet verboden, zolang ze worden aangegeven. Maar wie dat niet doet, krijgt ook geen sanctie.

Transparantie

Transparency International wijst op het risico van belangenconflicten. Zo krijgen vier van de huidige parlementsleden geld van bedrijven die officieel geregistreerd staan in het lobbyregister van de Europese Unie.

Meeste extra's

De nummers één en twee wat "extra's" betreft, zijn het Italiaanse Europarlementslid Ranato Soru, de directeur van telecombedrijf Tiscali, en Litouwer Antanas Guoga, die een professionele pokerspeler is.

Verhofstadt is bestuurder bij Sofina. Een deel van zijn inkomsten vloeit ook voort uit zijn lezingen.
618 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudy Luys

  Er zijn maanden bij dat ik ze niet verdien

 • nadine depaepe

  Da manneke heeft geprobeerd zijn begroting op peil te krijgen door gebouwen te verkopen die dan achterna duur gehuurd moesten worden. Enfin, het is een feit, die aan het potje zit likt

 • james vroman

  nog nooit hadden we het zo goed !

 • Peter Cuyvers

  In eigen land afgeschreven . Dan maar Europees gaan zoals zijn vriendjes (De Gught,...) Dan onze kerncentrales verkopen aan Elektrabel en dikke premies ontvangen. We betalen ons blauw aan energie facturen! De rekening van de afbraak van de kerncentrales zullen we over enkele jaren ontvangen, 40% bij onze staatsschuld . Het wordt tijd dat ze die mannen hun rekeningen traceren. Oprotten met die mannen.

 • Wilfried Vanden Berg

  Ben heel blij dat die smeerlap(sorry voor de woord keuze) hier niet meer binnen mag van Poetin. Heeft eerst Belgie bijna leeg verkocht,en is dan gaan lopen naar de EU om nog meer mensen in het verderf te storten. Waarom zit die nog niet in den bak. Waar hij thuishoort. Hij is het beste voorbeeld,voor wat OVLD staat. De grote baas in Brakel steunt deze graaier nog steeds. En zeggen dat er nog mensen zijn die, nog voor deze graaiers stemmen. Ongelooflijk.