Exclusief voor abonnees

Zo overleef je in een bos! 800 mensen bushcraften in Leuven

Er werd eten bereid met ingrediënten die de natuur te bieden had.
Stefan Van de Weyer Er werd eten bereid met ingrediënten die de natuur te bieden had.
Zelf je eten zoeken in het bos. Een vuurtje stoken terwijl het hout nat is. Of met een paar honderd takken zelf een shelter ineen timmeren, met alleen een zakmes als assistent. Bushcraft of de kunst om te overleven in de natuur, is hot. In Leuven vond dit weekend het grootste event in zijn soort plaats. Terwijl zeven jaar geleden voor de eerste editie slechts 50 mensen kwamen opdagen, was het event voor 800 mensen, met 150 workshops, meteen volzet.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jos Bomans

  Overleven in een bos in Vlaanderen doe je zo: 10 minuutjes rechtdoor lopen en je bereikt een steenweg met bijbehorende supermarkt of frituur.

 • Peeters Freddy

  Een vuurtje stoken van hout is dat dan goed voor het milieu ?.

 • marie-claire de bosscher

  maar oh wee als je zelf een vuurtje stookt in je tuin of in een bos.... is allemaal dikke zever, die overleven geen twee weken in de natuur, is enkel voor de show, om de mensen zoet te houden.

 • pol van de velde

  Is er geen elektriciteit, water of voedsel meer te krijgen in Leuven? Tobback heeft het wel ver gekregen zo te zien. Al goed dat er nog een oerbos in Leuven staat zodat de inwoners paddestoelen kunnen gaan zoeken.

 • marc de Volder

  Ga eens overleven in een echt bos...en gaan ze nu allemaal stroppen zetten? Na de zee,nu het bos leeg vreten.