Zo'n 100 veiligheidsmensen MIVB leggen werk neer

PHOTO_NEWS
Zowat honderd medewerkers van het veiligheidspersoneel van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB hebben deze namiddag het werk neergelegd, in een reactie op de veroordeling van drie van hun collega's. Dat heeft de MIVB laten weten. Twee van de medewerkers werden veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel, de derde werd veroordeeld tot achttien maanden met uitstel, voor feiten in verband met twee woordenwisselingen uit 2013. De MIVB gaat in beroep tegen de uitspraak, zo bevestigde woordvoerster Ann Van hamme.

Twee van de medewerkers werden veroordeeld tot twaalf maanden cel met uitstel, de derde werd veroordeeld tot achttien maanden met uitstel, voor feiten in verband met twee woordenwisselingen uit 2013. De MIVB gaat in beroep tegen de uitspraak, zo bevestigde woordvoerster Ann Van hamme.

De werkonderbreking van het veiligheidspersoneel begon in de loop van de namiddag en duurt nog steeds voort. Er werd overlegd met de verschillende vakbonden om de agenten het werk te laten hervatten.

De MIVB heeft de Brusselse politiezones gecontacteerd om agenten in steun uit te sturen, om de veiligheid van de reizigers en van het personeel te verzekeren.

In een andere zaak voor de correctionele rechtbank in Brussel werden vandaag drie MIVB-controleurs vrijgesproken na een klacht voor doodsbedreigingen en slagen en verwondingen.