Zinzen over reactie Gentse schepen op sociale woningen: "Bij Groen zijn lichten uitgegaan, dit is een van de slechtste politieke interviews sinds lang"

Elke Decruynaere (Groen).
Photo News Elke Decruynaere (Groen).
Journalist op rust Walter Zinzen is erg kritisch voor de Gentse schepen Elke Decruynaere (Groen) die voor de camera van Terzake reageerde op het beleid inzake sociale woningen in haar stad. "Ik denk dat op het hoofdkwartier van Groen vanavond de lichten zijn uit gegaan, want dit is een van de treurigste en slechtste politieke interviews die ik in lange tijd gezien heb", aldus Zinzen.

"Deze dame slaagt er niet in zelfs maar het begin van een antwoord te formuleren op de terechte vragen die worden gesteld, en ze is zelfs niet in staat om de klassieke politieke trucjes aan te wenden om lastige vragen te ontwijken", ging Zinzen gisteravond verder in 'Zinzen en Van Cauwelaert bij Ivan'. "Ze herhaalt als een mantra altijd hetzelfde." De éminence grise van de politieke journalistiek vond het zo verschrikkelijk slecht dat hij vreest dat de partij van Decruynaere, Groen, er op verkiezingsdag zal onder lijden.

Zinzen had het over een interview van Terzake-reporter Pieterjan De Smedt met Elke Decruyenaere over de slechte staat van sociale woningen in Gent. Het Gentse kopstuk van Groen antwoordde nog duidelijk op de vraag van De Smedt of zij op de hoogte was van de "weinig fraaie situatie": "Het is geen probleem dat we gisteren pas ontdekt hebben". 

Maar of Decruynaere ook wist dat sommige mensen meer dan 500 euro moeten betalen voor een afgekeurde woning, die vraag ontweek ze tot driemaal toe erg onhandig.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De journalist lichtte zijn netelige vraag toe: "De man die jarenlang bij u kabinetschef was, is ondervoorzitter van WoninGent. Hadden jullie dit niet moeten weten en hier veel sneller ingrijpend op moeten ingrijpen?" Decruynaere had het dan over een inhaaloperatie die de laatste jaren is ingezet met de sociale huisvestingsmaatschappij en leek verder de hete aardappel door te schuiven naar het Vlaamse bestuursniveau.

Decruynaere antwoordde ook nog naast de vraag of het stadsbestuur fouten had gemaakt in dit dossier: "Er is nog werk aan de winkel". Ze herhaalde nog maar eens dat geen enkel kind tussen beschimmelde muren mag opgroeien en dat de situatie moet opgelost worden.

Walter Zinzen.
Pieter-Jan Vanstockstraeten Walter Zinzen.167 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Janssens

  Goed nadenken voor men op Groen stemt,bende onbekwamen.

 • Marc Verschaeren

  Nochtans is dit een interview waar we iets kunnen uit leren .

 • birg prokali

  typisch GROEN ! In Antwerpen hebben ze daar een oud chiro leiderke die ook meent dat hij heet warm water heeft uitgevonden !

 • Marc Baeyens

  Een mooi voorbeeld van het politieke niveau van Groen in het kinderparlement.

 • Benny Deridder

  Elke Decruynaere is diegene die enkele weken voor de start van de school op haar eentje - de democratisch weg negerend- een brief naar de scholen stuurde om verplicht de hoofddoek toe te laten. Wettelijke ongehoorzaamheid uit electoraal belang. En nu blinkt ze nog eens uit in onkunde en rond de pot draaien. Fraai is dat !