Zinkgat door waterlek in Riemst: gezin kan net ontkomen voor vloer wegzakt, in totaal vijf families geëvacueerd

Vijf woningen zijn ontruimd.
Toon Royackers Vijf woningen zijn ontruimd.
Vijf gezinnen hebben zondagochtend kort na middernacht hun woningen in de Monseigneur Trudo Jansstraat in Zussen bij Riemst moeten verlaten. Reden voor de evacuatie was een grondverzakking door een waterlek.

In de kelder van een van de huizen was een groot waterlek vastgesteld waardoor het pand scheuren en barsten begon te vertonen. Een gezin met twee kinderen kon zich in veiligheid brengen, voordat de vloer wegzakte. Na overleg werd beslist om ook de gezinnen van aanpalende huizen weg te halen.

De geëvacueerde bewoners konden onderdak krijgen bij familie of logeerden in een hotel. Medewerkers van Infrax, De Watergroep en van de gemeente Riemst gingen ter plaatse om de nodige maatregelen te nemen. De lokale politie sloot de weg af. Zondagmorgen stortte een deel van de voorgevel van het pand in, waar het waterlek was vastgesteld. Dat huis is momenteel al onbewoonbaar. Zondag wordt verder bekeken welke andere stappen genomen moeten worden.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Dikke Van Aarschot

  is geen gat dat er op een uurtjes was he

 • Danny Holdensrath

  Die leidingen, ondergronds zijn rot, ook die voor gas.

 • Mathieu Peeters

  Dik hun eigen zakken vullen en winsten verdelen dat kunnen die van het water heel goed. Maar leidingen vervangen die al vele jaren oud zijn dat kan niet maar wel de mensen op hun vingers laten tikken als ze water gebruiken om hun planten in leven te houden. Dat is een soort van fantastisch beleid heren van het water.

 • Ronald Robijns

  Roger vroeger was dit het geval met als resultaat dat het globaal een flop was. Mensen geven zo graag commentaar zonder kennis van zaken. Vraag eens na wat budget er jaarlijks naar sanering gaat? Iemand een idee?

 • cor vermonden

  Ja dat krijg je van al die asbestleidingen hé.